Etkinlikler

 

2017 Yılı Ağaç Dikme Etkinliklerimiz.

 

 

14 Aralık 2017 tarihinde “Su Ve Toprak Kaynaklarının Verimli Kullanımı” Konferansı Gerçekleştirildi.

 

 

2018 Yılı Ağaç Dikme Etkinliklerimiz.

 

 

 

SIFIR ATIK KONFERANSI DÜZENLENDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Sıfır Atık” konferansı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Merkez Kütüphane konferans salonunda 28 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirildi.

Sıfır Atık Projesi kapsamında Afyonkarahisar Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden Çevre Mühendisi Birol İnan bir sunum gerçekleştirdi. Sıfır Atığı tanımlayan İnan, “Türkiye, nüfus ve ekonomik olarak hızla gelişen ve büyüyen bir ülke ve bu büyüme akabinde atık miktarındaki artışları getirmekte” dedi. Sıfır Atık Projesinin kapsamını anlatan İnan, “Sıfır atık israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerini gözden geçirerek atık oluşumunu engellenmesini, atık oluşması durumunda da önce geri kazanımını en son çare olarak da bertarafını kapsamaktadır” diye konuştu. Sıfır Atık Projesinin avantajları hakkında katılımcılara bilgiler veren İnan, “İsrafın önüne geçilmekte, ekonomi ve enerji tasarrufuna destek vermekte, yeni hammadde kullanımını azaltmakta, temiz üretim, çevrenin korunması, ülkemizin ulusal ve uluslararası alandaki prestijinin arttırılması, kaynaklarında verimli ve aktif olarak kullanılmasını kapsamakta” ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binası “Sıfır Atık” uygulamasına geçti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının “Sıfır Atık” prensibini hedef alarak 2017 yılı Haziran ayında çalışmalara başladığını söyleyen İnan, “Bakanlığımız, kendi ana hizmet binasında aşamalı olarak uygulamaya geçmiştir. Sıfır Atık projesi ilk önce kamu kurum ve kuruluşlarını kapsamakta, daha sonra belediyeler, sağlık kurumları, eğitim kurumları, askeri birlikler, terminaller, alışveriş merkezleri, eğlence ve dinlenme tesisleri, büyük iş yerleri ve en son olarak da konutları içermekte” şeklinde konuştu.
Atık ve atık türleri hakkında bilgiler veren İnan, şunları söyledi:

“Atık nedir diye baktığımızda ise ihtiyaçlarımızı karşılamak üzere kullandığımız maddelerin, o an için kullanılmayan veya kullanıldıktan sonra atılan kısmıdır. En çok oluşacak atıklar ise evsel, ambalaj, tehlikeli ve tehlikesiz, atık yağlar, bitkisel atık yağlar, tıbbi atıklar, atık lastikler, elektronik atıklar, atık piller, flüoresanlar olarak sınıflandırdık. Atık yönetimi ise atığın oluşumunun önlenmesi, kaynağında azaltılması, yeniden kullanılması, özelliğine ve türüne göre ayrılması, biriktirilmesi, toplanması, geçici depolanması, taşınması, ara depolanması, geri dönüşümü, enerji geri kazanımı dahil geri kazanılması, bertarafı, bertaraf işlemleri sonrası izlenmesi, kontrolü ve denetimi faaliyetlerini kapsamaktadır.”

Konferans soru-cevap ile sona erdi.

 

 

 

26 Aralık 2018 tarihinde “Türkiye’de Bir İlk Atık Suların Tarımsal Sulamada Kullanılması Afyonkarahisar Örneği” Konferansı Gerçekleştirildi.

 

 

 

5 Aralık 2018 tarihinde “Gelişen Afyonkarahisar’da Çevre Ve Arazi Kullanımı” Paneli Düzenlendi.

 

 

2019 Yılı Ağaç Dikme Etkinliklerimiz.

 

 

 

ŞUHUT MYO’DAN ÇEVRE TEMİZLİĞİ ETKİNLİĞİ

Afyon Kocatepe Üniversitesi Şuhut Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve akademik personeli tarafından, “Dünya Temizlik Günü” kapsamında okul çevresinde ve ilçede çevre temizliği etkinliği düzenlendi.

Öğrenciler ile akademik personelin katılımı ile gerçekleştirilen ve Şuhut Meslek Yüksekokulu tarafından sosyal sorumluluk dersi kapsamında, Reklamcılık Bölümü öncülüğünde planlanan etkinlikte; çevre duyarlılığı konusuna dikkat çekmek amacıyla okul çevresinde, Kredi Yurtlar Kurumu Yurdu çevresinde ve ilçenin belirli yerlerinde temizlik yapıldı.

 

Üniversitemiz Erdal Akar Konferans Salonu’nda “Isınan Havanın Yaban Hayata Etkileri” adlı panel düzenlendi.